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Type 2 Common Wheat Flour

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Fonte di Proteine, Fonte di Fibre

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SKU 30150-G
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Category: Flours, Professional products, Best Seller,

Source of Protein, Source of Fibre

Ingredients:
  • wheat flour type "2"*.

* The flour has been treated with L-Ascorbic acid, which has a technological function. There is no trace of it once the product is cooked and therefore does not need to be declared on the label.

It may contain traces of milk, eggs, soya, sesame seeds and lupins.

Features:

This flour contains a bran that does not weigh down the bread and enriches it with aromatic stamps and unique aromas, while not presenting the bitter taste and flakes of traditional bran. Bran is the part of the grain richest in fibre and micronutrients such as vitamins and minerals, essential for a balanced diet that does not give up taste. Ruggeri Type “2” Wheat Flour has a low fat content, is a source of fibre and complies with the quantity of mineral salts established by Presidential Decree No 187 of 9 February 2001 (0.81-0.95).

Some recipes made with Wheat Flour Type “2” Ruggeri

Type “2” wheat flour is also known as 'semi-integral' flour, which is characterised by large granules and a higher quantity of fibrous components and seed germ than type “1”, “0” or “00” flour. Type “2” wheat flour has excellent nutritional properties (rich in protein and fibre) and is easier to process than wholegrain wheat flour. It is therefore a very good compromise for natural baking.

Caratteristiche:

In questa farina di tipo 2 è presente una crusca che non appesantisce il pane e lo arricchisce con timbri aromatici e profumi unici, pur non presentando il gusto amarognolo e le scaglie della crusca tradizionale. La crusca è la parte del chicco più ricca di fibre e micronutrienti come vitamine e sali minerali, indispensabili per una dieta equilibrata che non rinuncia al gusto. La Farina di Grano Tenero Tipo 2 Ruggeri è a basso contenuto di grassi, è fonte di fibre e rispetta la quantità di sali minerali stabilita dal DPR 9 febbraio 2001, n. 187 (0,81-0,95).

La farina di grano tenero tipo 2 è conosciuta anche come farina “semi-integrale” è una farina caratterizzata da granuli di grosse dimensioni e un maggiore quantitativo di componenti fibrose e germe del seme rispetto alle farine di tipo 1, 0 o 00. La farina di grano tenero tipo 2 è una farina che presenta ottime caratteristiche nutrizionali (ricca di proteine e fibre) ed è più facile da lavorare rispetto alla farina integrale. Rappresenta quindi un ottimo compromesso per la panificazione naturale.

Alcune ricette fatte con la Farina di Grano Tenero tipo 2 Ruggeri

Ingredienti:
  • Farina di grano tenero tipo “2”*.

* La farina è stata trattata con acido L-Ascorbico, che ha funzione tecnologica. Non ne rimane traccia una volta cotto il prodotto e non necessita perciò di essere dichiarato in etichetta.

Può contenere tracce di latte, uova, soia, semi di sesamo e lupini.

 

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