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Almond icing mix
Professional clean label almond mix
- For 100% clean label almond icing
- Ideal for large leavened cakes, croissants and brioches
- Get a tasty and crispy almond icing
Professional size
No chemical additives
Clean label
Features:
- A professional mix for 100% clean label almond icing.
- It is ideal for decorating large leavened cakes such as Veneziana (Italian sweet focaccia) and Easter Colomba cake, as well as for brioches and artisan croissants.
- This icing is characterized by a pleasant flavor and a good crunchiness that last a long time.
- The dosage is 100% and it has a 5 kg bag professional size.
Almond icing: how to use this professional pastry mix
The icing prepared with this professional mix will be the perfect decoration for a wide variety of products: large leavened cakes, croissants, brioches... We recommend to complete the icing with ingredients of your choice, such as whole almonds, granulated sugar and powdered sugar. The dosage of the mix is 100%. The basic recipe requires 1000 g of almond icing mix and from 350 g to 450 g of egg white, depending on the desired consistency and density.
Il Granaio delle Idee Company: enzymes and natural mixes for bakery and pastry
This mix is the result of the know how of Il Granaio delle Idee Srl, a company specialized in the formulation of natural mixes for professional bakery and pastry. For more than 20 years, the company has been putting its experience at the service of all artisan bakers who seek only top-quality ingredients and strictly no additives.
Ingredients:
- Sugar
- Rice flour
- Almond flour
- Corn starch
- Natural flavorings
It contains almonds. It may contain sesame seeds, soy, milk, cereals containing gluten and nuts.
Produced and packaged by Il Granaio delle Idee Srl (Via Trento 7, Maserà di Padova, PD).
Come usare la Paste Madre Essiccata Ruggeri:
Per pane, pizza e focaccia fatti in casa
Corta Lievitazione: dosare al 10% sul totale della farina prevista dalla ricetta e far lievitare per 2 ore a temperatura ambiente. Ad esempio, usare 50 g di Pasta Madre su 500 g di farina e seguire le indicazioni della ricetta.
Lunga lievitazione: ridurre il dosaggio della Pasta Madre fino al 5% e riporre l’impasto in frigo per 6/8 ore. Per lievitazioni oltre le 12 ore, dosare dal 2% al 3%.
Come conservare la Pasta Madre Ruggeri
La confezione in barattolino preserva la freschezza del lievito madre in polvere Ruggeri: con il barattolino, la Pasta Madre essiccata Ruggeri dura di nella dispensa di casa! Il prodotto si conserva meglio al fresco. Nei mesi caldi si consiglia quindi di riporre in frigo il barattolino.
Ricetta suggerita per Pane con Pasta Madre Essiccata Ruggeri
Ingredienti:
500 g di farina tipo "0"
50 g di Pasta Madre essiccata con lievito (dosata al 10%)
10 g di sale
300 ml di acqua
Procedimento: In una ciotola, impastare tutti gli ingredienti per 10 minuti circa, fino ad ottenere un impasto liscio ed omogeneo. Lasciare l’impasto a riposare per 10 minuti coperto con un telo e formare una pagnotta. Far riposare la pagnotta per 150-180 minuti su una teglia foderata con carta forno all’interno del forno spento. Estrarre la teglia, portare il forno a 220°C e infornare per 20-25 minuti.
Scopri le ricette dei nostri blogger con Pasta Madre Essiccata Ruggeri
RISULTATO PROFESSIONALE
A casa tua, con pochi semplici passi.
SOLO INGREDIENTI NATURALI
Non utilizziamo emulsionanti chimici.
SPEDIZIONI VELOCI
Entro 3 giorni lavorativi.
(in base alla disponibilità)
ASSISTENZA GARANTITA
Per ogni dubbio o domanda.
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