Type 1 Wheat Flour

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Fonte di Proteine, Fonte di Fibre

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SKU 30140-G
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Category: Flour, Professional products, 20190913,

Source of Protein, Source of Fibre

Ingredients:
  • wheat flour type "1"*.

* The flour has been treated with L-Ascorbic acid, which has a technological function. There is no trace of it once the product is cooked and therefore does not need to be declared on the label .

It may contain traces of milk, eggs, soya, sesame seeds and lupins.

Features:

This flour contains a bran that does not weigh down the bread and enriches it with aromatic stamps and unique aromas, while not presenting the bitter taste and flakes of traditional bran. Bran is the part of the grain richest in fibre and micronutrients such as vitamins and minerals, essential for a balanced diet that does not give up taste. Ruggeri Type 1 Soft Wheat Flour has a low fat content, is a source of fibre and maintains the appearance and versatility of "0" type soft wheat flours, while respecting the quantity of mineral salts established by Presidential Decree no. 187 of 9 February 2001 (0.66-0.80).

What do numbers “00”, “0”, “1” and “2” represent?

In soft wheat flour the numbering represents 30 % of the flour's degree of refinement: Type “00” corresponds to a very refined flour which will therefore be deprived of most of the nutritional elements of the wheat.

Type “1” Wheat Flour is naturally rich in nutrients while maintaining the characteristics for the baking of Type “0” Refined Flour. Type “1” flour contains more bran and wheat germ, the richest parts in nutrients.

Type “1” flour is ideal for bread, pizza, fresh pasta and desserts

Caratteristiche:

In questa farina è presente una crusca che non appesantisce il pane e lo arricchisce con timbri aromatici e profumi unici, pur non presentando il gusto amarognolo e le scaglie della crusca tradizionale. La crusca è la parte del chicco più ricca di fibre e micronutrienti come vitamine e sali minerali, indispensabili per una dieta equilibrata che non rinuncia al gusto. La Farina di Grano Tenero Tipo 1 Ruggeri è a basso contenuto di grassi, è fonte di fibre e mantiene l’aspetto e la versatilità delle farine di grano tenero tipo “0”, rispettando al contempo la quantità di sali minerali stabilita dal DPR 9 febbraio 2001, n. 187 (0,66-0,80).

Che cosa rappresentano i numeri 00, 0, 1 e 2?

Nella farina di grano tenero la numerazione rapprenta il grado di raffinazione della farina, 00 corrisponde ad una farina molto raffinata che quindi sarà priva della maggior parte degli elementi nutritivi del grano.

La farina di grano tenero tipo 1 è naturalmente ricca di nutrienti mantenendo le caratteristiche per la panificazione della farina raffinata di tipo 0. La farina tipo 1 contiene un maggiore quantitativo di crusca e di germe del grano, le parti più ricche di sostanze nutritive.

La farina di tipo 1 è ideale per pane, pizza, pasta all'uovo e dolci

Alcune ricette fatte con la farina tipo 1

Ingredienti:
  • Farina di grano tenero tipo “1”*.

* La farina è stata trattata con acido L-Ascorbico, che ha funzione tecnologica. Non ne rimane traccia una volta cotto il prodotto e non necessita perciò di essere dichiarato in etichetta.

Può contenere tracce di latte, uova, soia, semi di sesamo e lupini.

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